Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Primer semestre de 2020

Reyes Marzal Raga

Resum


La paràlisi provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 ha ocasionat una disminució en l’activitat de tots el poders públics. No obstant això, la política lingüística valenciana s’ha vist fortament colpejada per diverses decisions judicials que s’han publicat al primer semestre de l’any 2020. L’anul·lació parcial del Decret que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat, així com del Decret de funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics en són dos exemples dels quals ací fem esment per l’impacte jurídic i polític d’aquestes decisions judicials. També ens referirem a l’activitat de foment, molt reduïda a causa de la suspensió de terminis.

Paraules clau


política lingüística de la Generalitat Valenciana; llengua pròpia; usos institucionals i administratius del valencià; Oficina de Drets Lingüístics (ODL); Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV); Tribunal Suprem (TS); subvencions

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i74.2020.3527



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.