[1] Les indicacions contingudes en aquest apartat parteixen del Codi de conducta del COPE i recullen criteris específics adoptats per editors vinculats a l’Administració, com el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Nacional d’Administracions Públiques d’Espanya i l’Escola Nacional d’Administració (ENA) de França, o adoptats per editorials científiques de prestigi com SAGE i Taylor&Francis.
2. Tramesa d'articles
Manual d'ús del web de la Revista (com registrar-se, trametre un article, pujar-ne una nova versió)
Els articles s’han de presentar en línia en aquest web. Us recomanem que seguiu els passos descrits al manual (capítol 2).
Els terminis de presentació d’originals fineixen l'1 de gener (per al número que es publica al juny) i l'1 de juliol (per al número que es publica al desembre). La recepció d’originals es pot tancar abans d’aquestes dates si el sumari del número corresponent està complet. En aquest cas, els treballs rebuts s’incorporen al procés editorial del número següent. S’avisarà els autors d’aquesta circumstància per si volen optar per presentar l’article en una altra revista.
La Revista de Llengua i Dret és multilingüe. Els treballs es poden presentar en català, occità, castellà, anglès i altres llengües europees. Amb l’objectiu de promoure la producció científica en català i d’augmentar-ne la difusió internacional, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya traduirà a l’anglès una selecció dels estudis que s’hagin presentat en català. Durant el procés editorial els consells de redacció proposaran els estudis que s'han de traduir, que seran seleccionats d’acord amb l’interès internacional del tema tractat.
En fer la tramesa, heu d’omplir un formulari amb la informació següent:
- Títol de l’article. El títol ha de reflectir clarament el contingut del treball i ha de ser breu (extensió màxima de dues línies), clar i específic. Ha de contenir les principals paraules clau i estar redactat en un estil científic i no metafòric.
- Resum en la llengua original de l’article, d'un màxim de 1.200 caràcters amb espais, aproximadament, el qual és objecte d'avaluació.
- Paraules clau (entre 4 i 6) que els autors haurien d’extreure de thesaurus o diccionaris d’especialitat. Les paraules clau són les etiquetes que es fan servir per indexar automàticament els articles: cal triar-les acuradament i evitar els termes massa genèrics. Una bona tria permetrà localitzar fàcilment l’article en les cerques a internet i augmentar-ne les lectures i les citacions. Les paraules s’han d’escriure separades amb un punt i coma, i amb un punt i final darrere de l’última paraula; la primera paraula ha de dur majúscula inicial.
- Resum biogràfic (màxim uns 600 caràcters amb espais). S’hi poden fer constar les principals obres publicades, les línies i projectes de recerca, els premis, les estades a l’estranger, etc. En aquest apartat, hi heu de posar el càrrec i l’adreça institucional (postal i electrònica) tal com voleu que aparegui a l’article, així com qualsevol altra informació que vulgueu fer-hi constar (pàgina web personal, ID d’investigador, etc.)
- Fitxer amb l’article. Heu de consultar les indicacions, quant al format i contingut, que hi ha a l’apartat següent.
Els autors rebran la versió maquetada del seu article abans de ser publicat, perquè en facin la revisió.
La Revista no cobra despeses de processament o enviament d'articles.
Format de l'article
Els originals s’han de lliurar en format de fitxer electrònic editable (com ara, .doc, .docx, .rtf, .odt).
L’extensió màxima recomanable per als articles és de 45.000 caràcters amb espais incloent-hi les notes a peu de pàgina. Pel que fa a notes i recensions, l'extensió recomanada és de 7.500 a 10.000 caràcters amb espais.
Trobareu indicacions detallades sobre el format de pàgina, estils, numeració, citacions, referències bibliogràfiques etc. a: Indicacions sobre el format dels articles.