Crònica legislativa de Navarra. Any 2019

María del Carmen Bolaño Piñeiro

Resum


La crònica recull les novetats en matèria lingüística a la Comunitat Foral de Navarra publicades entre el gener i el desembre del 2019. En aquest període s'han aprovat tres normes amb rang de llei, referides a la regulació de l'Administració de la comunitat foral de Navarra i del sector públic institucional foral, a l'Administració local i als drets culturals, respectivament. Totes recullen breus referències als drets lingüístics, si bé en general limitats a la zonificació establerta per la Llei foral 18/1986, de 15 de desembre, de l'eusquera. Pel que fa a les normes reglamentàries, destaca l'ordre foral per la qual s'aprova el procediment a seguir pel canvi de perfil lingüístic de la plaça i les ordenances de promoció i ús de l’eusquera en petits municipis de la zona mixta.


Paraules clau


Navarra; eusquera; llengües minoritàries; dret lingüístic; drets lingüístics; Administració pública; promoció; ús; restriccions



DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i73.2020.3470



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.