Crònica de la Comunitat Valenciana. Primer semestre de 2023. “Un període de propostes frustrades del govern del Botànic II pel que fa al desenvolupament del valencià com a requisit lingüístic per a l’accés a l’ocupació pública”

Reyes Marzal Raga

Resum


A les acaballes de la legislatura del govern del Botànic II, la política lingüística del Consell empentava cap al desenvolupament de l’exigència del coneixement del valencià com a requisit d’accés a l’Administració pública valenciana, i paral·lelament es proposava el reconeixement de la competència lingüística de valencià per a l’homologació dels estudis en el sistema educatiu valencià. Cap d’aquestes propostes ha estat aprovada, tot i haver-se tramitat el procediment normatiu corresponent. Per contra, el sistema universitari ha reforçat la política lingüística amb l’aprovació de la Carta universitària de la llengua, en el marc de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquest semestre també hi ha canvis de denominació toponímica per la forma exclusiva en valencià.


Paraules clau


requisit lingüístic; ocupació pública; sistema educatiu valencià; Xarxa Vives d’Universitats; canvis toponímics; Comunitat Valenciana

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.58992/rld.i80.2023.4105



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.