Crònica legislativa de Catalunya. Primer semestre de 2023. “Un període caracteritzat per l’aval del TC a la LOMLOE i per les primeres invectives contra el català en un nou context polític”

Joan Ridao i Martín

Resum


La crònica legislativa del primer semestre de 2023 es fa ressò dels actes administratius més rellevants que afecten els usos, els drets i el règim jurídic del català i l’aranès durant aquest període, relacionats amb l’activitat de foment de la normalització lingüística o els processos selectius i de capacitació del personal. Més rellevant resulta l’examen de l’STC 34/2023, sobre la LOMLOE, en què el TC, tot i validar l’aparell lingüístic, reitera alguns dels elements que han modelat la seva doctrina més recent, en el sentit d’afirmar un patró d’equitat entre totes les llengües i, doncs, posar fi a la discriminació positiva que suposa la normalització lingüística i l’objectiu de cohesió social.


Paraules clau


Catalunya; dret lingüístic; activitat de foment; educació

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.58992/rld.i80.2023.4092



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.