Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Segon semestre de 2022. “Un semestre amb diverses qüestions de normalització lingüística, ajustos per a esmenar impugnacions reglamentàries i una interessant activitat acadèmica de promoció del valencià”

Reyes Marzal Raga

Resum


Al segon semestre de 2022 s’ha aprovat una nova divisió comarcal amb efectes cartogràfics, tot i que a hores d’ara encara no hi ha una regulació amb efectes jurídics, la qual cosa evidencia la incapacitat del legislador autonòmic per al desenvolupament de les adients disposicions estatutàries. També es dona compte de la nova regulació legislativa per al funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics, imposada per la prèvia anul·lació judicial del Decret de la seua creació. El requisit lingüístic per a la funció pública docent és novament objecte de comentari, així com l’aplicació del dret a rebre les comunicacions en la llengua escollida per l’interessat. Es manté també l’apartat toponímic, en aquest cas impulsat per la normalització lingüística. Finalment es dona raó del compromís del professorat de dret administratiu de les universitats públiques valencianes per a la promoció de l’ús del valencià a l’ensenyament.


Paraules clau


organització territorial; Comunitat Valenciana; Oficina de Drets Lingüístics; requisits lingüístics; funció pública docent; comunicacions de l’Administració valenciana; llengua oficial; toponímia; promoció lingüística; valencià

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.58992/rld.i79.2023.3959



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.