Crònica legislativa de Catalunya. Segon semestre de 2022. “Un període caracteritzat per les primeres derivades judicials i polítiques del nou marc legal sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari”

Joan Ridao Martín

Resum


La Crònica legislativa del segon semestre de 2022 es fa ressò, com és acostumat, de les normes que afecten els usos, els drets i el règim jurídic de les llengües catalana i aranesa durant aquest període. Es tracta, en qualsevol cas, d’un nombre reduït de disposicions relacionades amb l’activitat de foment de la normalització lingüística o amb els processos selectius de personal en què els requeriments lingüístics tenen incidència. Molt més rellevant, tanmateix, resulta l’anàlisi de les conseqüències derivades del nou marc lingüístic educatiu, en concret la posició adoptada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el retorn de la qüestió al Tribunal Constitucional i l’acord intergovernamental adoptat sobre aquest particular en el marc de la denominada taula del diàleg Generalitat-Estat.


Paraules clau


Catalunya; dret lingüístic; activitat de foment; educació

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.58992/rld.i79.2023.3956



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.