Crònica legislativa de Catalunya. Primer semestre de 2022. “La nova legalitat sobre els usos lingüístics educatius per fer front a l’execució de la sentència del TSJC que imposa el 25 % de castellà al conjunt del sistema educatiu de Catalunya”

Joan Ridao i Martín

Resum


Aquesta crònica legislativa conté, com és habitual, una referència i un breu comentari de totes les disposicions que es relacionen amb els usos, els drets i el règim jurídic del català i l’aranès durant el primer semestre de 2022. Amb tot, per la seva transcendència jurídica i política, l’estudi se centra en l’anàlisi del contingut de les normes amb força de llei adoptades pel Parlament i el Govern per fer front a l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposava amb caràcter general un percentatge del 25 % en l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament no universitari, junt amb un succint examen de les vicissituds d’ordre processal i constitucional que això va suscitar i de la doctrina consultiva emanada sobre això.


Paraules clau


català; aranès; dret lingüístic educatiu; llengua vehicular; normalització lingüística; subvencions; processos selectius de personal; capacitació lingüística

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i78.2022.3866



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.