Crònica legislativa de Catalunya. Primer semestre de 2021. “Una etapa de sequera normativa producte de l’extrema precarietat institucional de la Generalitat”

Joan Ridao Martín

Resum


La crònica legislativa del primer semestre de 2021 recull les escasses normes que afecten els usos, els drets i el règim jurídic de la llengua aparegudes en aquest període, així com els principals pronunciaments judicials que l’afecten. Aquesta escadussera activitat normativa s’explica perquè el Parlament restà dissolt des del 21 d’octubre de 2020 i fins a la seva constitució de nou l’11 de març de 2021, a més que el Govern estigué en funcions entre el 30 de setembre de 2020 i el 26 de maig de 2021. En aquesta etapa, doncs, les disposicions normatives tenen relació amb mesures procedimentals o substantives relacionades amb l’activitat de foment associada a la normalització lingüística. Per contra, sí que són destacables diferents decisions judicials que afecten la llengua en l’àmbit educatiu, en línia de continuïtat amb alguns pronunciaments del semestre anterior.


Paraules clau


Catalunya; dret lingüístic; activitat de foment; educació

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i76.2021.3693



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.