40 anys de legislació lingüística: balanç i reptes de futur

Eva Pons Parera

Resum


Aquest número de la Revista de Llengua i Dret fa una anàlisi de l’evolució legislativa i jurisprudencial en matèria de dret lingüístic des que l’any 1979 es van aprovar els estatuts d’autonomia de Catalunya i el País Basc, els primers de l’Estat espanyol. El número inclou quatre articles que tenen l’origen en les intervencions dels seus autors a la Jornada “40 anys de legislació lingüística: balanç i reptes de futur”, que es va celebrar a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya el 18 de setembre de 2019. També inclou una edició especial de les cròniques de legislació, jurisprudència i documentació, que en aquesta ocasió ofereixen els resums comentats d’aquests quaranta anys. Aquest article presenta, a manera de síntesi, els continguts esmentats.




Paraules clau


legislació lingüística; dret lingüístic; jurisprudència lingüística; ensenyament; ús institucional; mitjans de comunicació; món socioeconòmic; toponímia

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i72.2019.3391



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.