Dossier sobre l'aplicació de l'article 155 CE a Catalunya

Gerard Martín Alonso

Resum


L’aplicació del mecanisme de coerció de l’article 155 de la Constitució a la Generalitat de Catalunya ha donat pas a una situació en què els dubtes que plantejava l’ambigüitat d’aquest precepte constitucional han estat substituïts per la concreció i el detallisme de les mesures adoptades per les institucions estatals a la seva empara. Igualment, enfront de l’escassetat d’anàlisis doctrinals sobre l’article 155 CE, la seva aplicació està sent determinant en l’elaboració de nombrosos estudis sobre la seva naturalesa i el seu abast. Mitjançant aquest dossier, tancat en data 12 de març de 2019, es recopilen tant el conjunt d’actuacions que han configurat la implementació del mecanisme de coerció estatal esmentat com els documents normatius, jurisdiccionals i doctrinals que hi apareixen vinculats.


Paraules clau


article 155 CE; mecanisme de coerció federal; dissolució del Parlament; cessament del president de la Generalitat; procediment d’investidura; coerció federal; Constitució; dret constitucional; dret parlamentari; article 155; coeració estatal

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rcdp.i0.2019.3294



 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.