Uns fons d'alt impacte. Introducció a la secció monogràfica “Els fons europeus NextGenerationEU: reptes per a les administracions públiques” (CA-ES)

Enoch Albertí i Rovira

Resum


Amb la voluntat de contribuir a l’esforç d’anàlisi acadèmica que s’està fent a tot Europa, la Revista Catalana de Dret Públic publica en aquest número una secció monogràfica dedicada als reptes que suposen els fons NextGenerationEU (NGEU) per a les administracions internes: l’estatal, la de la Generalitat de Catalunya i les locals. La pandèmia i les seves conseqüències econòmiques i socials no només han representat un desafiament per a la UE, sinó, òbviament, també i en primer lloc per als estats i els poders públics interns. Aquests, però, tenen ara un marc comú que els serveix d’orientació en la sortida de la crisi i en la recuperació, imposat pels poderosos incentius que representen les ajudes de la UE. En aquesta introducció el director de l'RCDP, Enoch Albertí i Rovira, reflexiona sobre l'impacte i els reptes que representen els fons NGEU per a les administracions públiques i avança la relació d'articles i autors que configuren la secció monogràfica. 

 


Paraules clau


NextGenerationEU; NGEU; Next Generation EU; fons europeus Next Generation; administració pública; administracions públiques





 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.