Nou règim econòmic de les activitats regulades al sector elèctric espanyol. En particular: els peatges d’accés i la taxa de retribució financera

Alejandro D. Leiva López

Resum


El règim econòmic de les activitats regulades del sector elèctric constitueix una peça clau per aconseguir un sistema de subministrament d'electricitat baix en emissions de carboni i que representi el menor cost possible pel consumidor. El treball que presentem té per objecte examinar les noves competències atribuïdes a la CNMC en matèria de règim econòmic de les activitats regulades del sector elèctric, i en particular en relació amb la fixació dels peatges d'accés i de la taxa de retribució financera aplicable a empreses transportistes i distribuïdores. Així doncs, realitzem una anàlisi crítica de les circulars normatives que sobre aquesta matèria ha elaborat l'autoritat reguladora nacional, en un context d'intens debat entre els diferents agents econòmics implicats, el MITECO i la pròpia CNMC.


Paraules clau


sector elèctric; Reial decret llei 1/2019; peatges d'accés; retribució de transportistes i distribuïdors d'electricitat



DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rcdp.i60.2020.3378



 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.