Dossier sobre els governs locals avui

Isidre Llucià i Sabarich

Resum


Aquest dossier posa de manifest la complexitat i l’extensió en matèria normativa que existeix en el món local. Per aquest motiu, s’ha intentat fugir de l’exhaustivitat i no s’hi ha inclòs tota la normativa susceptible de pertànyer a la cosa pública local o afectar-la, sinó només aquella que en un primer estadi s’ha considerat més important o determinant o susceptible d’ésser utilitzada, i s’ha deixat oberta la possibilitat d’un segon treball complementari. En aquest treball, que ha transitat per les fonts estatals, catalanes i europees, el que s’ha fet és una aproximació comentada a cada una de les normes que s’hi han incorporat afegint-hi el vincle amb el text de la norma. Des de l’aprovació de l’LRSAL, la transformació i l’evolució del marc normatiu han estat considerables, de manera que bona part del context legal existent s’ha hagut d’actualitzar i emmotllar a aquest nou marc. A aquesta realitat, cal afegir-hi el conjunt de normativa europea que afecta directament l’ordenament intern, com en les matèries de contractació, sostenibilitat o tractament de dades, entre d’altres. I això és el que s’ha volgut posar de manifest de forma tan entenedora com ha estat possible. Aquest recull s’estructura en vuit apartats, una introducció i bibliografia. Cada apartat ha estat subdividit de forma sistemàtica entre lleis, reglaments i altres (resolucions, dictàmens, etc.) per tal que l’estructura del conjunt sigui homogènia i fàcilment comprensible.


Paraules clau


cosa pública; complexitat legislativa; canvi normatiu; evolució del marc legal; món local; governs locals; Administració local; municipis; Administració municipal

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rcdp.i57.2018.3515



 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.