Crònica legislativa de les Illes Balears. Primer semestre de 2021. “La necessitat d’un nou impuls a la política lingüística per a la millora del català en l’espai públic”

Maria Ballester Cardell

Resum


La greu emergència sanitària ha seguit condicionant tots els àmbits d’actuació de l’Administració, entre els quals es troba el foment de la llengua catalana i la política lingüística. Mentrestant, s’ha mantingut a nivell parlamentari el debat en relació amb els drets lingüístics i l’ús de la llengua catalana en espais tan sensibles con la salut. Es plantegen algunes iniciatives positives davant el problema estructural de l’ús del català en l’Administració de justícia de les Illes Balears. En l’àmbit jurisdiccional, el Tribunal Suprem inadmet el recurs de cassació en relació amb una de les sentències que anul·len determinats preceptes del decret que regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut.


Paraules clau


política lingüística; Illes Balears; drets lingüístics, unitat de la llengua catalana; foment del català; Administració de justícia

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i76.2021.3702



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.