La modernització del discurs jurídic espanyol impulsada pel Ministeri de Justícia. Presentació i principals aportacions de l'Informe sobre el lenguaje escrito

Estrella Montolío Duran

Resum


En els primers apartats, aquest article presenta el propòsit i el contingut de l'Informe de la Comisión de modernización del lenguage jurídico, elaborat per la Comissió Interministerial constituïda per acord del Consell de Ministres de 30 de desembre de 2009. Més concretament, aquest treball descriu les principals aportacions d'un (el més ampli) dels sis treballs de camp que fonamenten l'esmentat informe: l'Informe sobre el lenguage escrito, elaborat pel grup d'investigació Estudis de Discurs Acadèmic i Professional (EDAP) de la Universitat de Barcelona. En els diferents epígrafs s'exposen els marcs teòrics i descriptius emprats, el corpus en què es basa, la metodologia seguida i es mostren alguns exemples de les anàlisis desenvolupades i de les principals contribucions que suposa aquest treball.

Paraules clau


Discurs jurídic; anàlisi del discurs; escriptura; llegibilitat; optimització dels discursos professionals; gramàtica.

Text complet:

PDF (Español)




 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.