Els criteris lingüístics de les directrius de tècnica normativa: una proposta per a la solució d’enfrontaments entre principis

Fernando Centenera Sánchez-Seco

Resum


Les directrius de tècnica normativa actuals proven que la qualitat de les normes importa cada vegada més. Tanmateix, encara és possible continuar millorant en diferents aspectes en aquest àmbit. Així pensem que s'esdevé amb els criteris lingüístics. En l'actualitat s'ofereixen diversos principis i recomanacions per a la redacció, però una revisió pràctica convida a pensar que convindria buscar un sistema més funcional, capaç de considerar altres principis i de solucionar de forma ordenada els possibles enfrontaments entre ells. Aquest estudi és una proposta en aquesta línia.  En aquest estudi proposem un model que pot resultar suggeridor, expliquem les pautes principals per a la seva aplicació, i tractem d'adaptar a aquesta proposta les directrius actuals.


Paraules clau


Directrius de tècnica normativa; redacció; principis.

Text complet:

PDF (Español)




 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.