Crònica legislativa de Navarra. Segon semestre de 2020 i any 2021

María del Carmen Bolaño Piñeiro

Resum


La present crònica recull les novetats normatives en matèria lingüística a la Comunitat Foral de Navarra publicades al Butlletí Oficial de Navarra entre juliol de 2020 i desembre de 2021. Com és costum, no són gaires les novetats en l'esmentat àmbit en la Comunitat Foral. En qualsevol cas, es pot destacar l'aprovació de petits incentius tributaris per a la producció d'obres l'única versió original de la qual sigui en eusquera, l'establiment de les operacions estadístiques relatives a l'ús i coneixement de l'eusquera entre la població, el canvi de denominació de l'especialitat de docent de “Vascuence (Navarra)” per “Eusquera (Navarra)” o la condecoració amb la Creu de Carles III el Noble de Navarra a Patxi Xabier Salaberri Zaratiegi, lingüista i filòleg basc de reconegut prestigi.

Paraules clau


Navarra; euskera; llengües minoritàries; dret lingüístic; drets lingüístics; incentius tributaris; estadístiques; ajudes; subvencions; Administració pública



DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i77.2022.3803



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.