Crònica legislativa de les Illes Balears. Segon semestre de 2021. “Les dificultats per consensuar un model estable i de finançament sobre el règim lingüístic en l’ensenyament i la sanitat”

Maria Ballester Cardell

Resum


Durant l’interval que comprèn aquesta crònica, els drets i deures lingüístics en l’àmbit de l’educació i de la sanitat han estat, novament, els temes que han generat major controvèrsia. Els principis lingüístics continguts en el Projecte de llei d’Educació que es tramita en el Parlament i els casos de discriminació lingüística en l’àmbit de la salut han tornat a centrar els debats entre les diferents forces parlamentàries i també han estat presents en les actuacions i propostes de les entitats cíviques en defensa de la llengua catalana. Tot això, coincidint amb la confirmació per part del Tribunal Suprem de la nul·litat del decret que regula la competència lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears i coincidint també amb la molt necessària iniciativa liderada per la Direcció General de Política Lingüística i la Presidència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per reforçar l’ús del català en l’àmbit de la justícia.


Paraules clau


política lingüística; Illes Balears; drets lingüístics; model lingüístic educatiu; competència lingüística; Administració de justícia

Text complet:

PDF EPUB


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i77.2022.3801



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.