Crònica legislativa de Navarra. Primer semestre de 2020

María del Carmen Bolaño Piñeiro

Resum


La present crònica recull les novetats normatives en matèria lingüística a la Comunitat Foral de Navarra publicades entre gener i juny de 2020. Aquest període es caracteritza per l'escassetat de canvis rellevants, cal donar compte exclusivament d'una breu modificació del Decret Foral 4/2016, de 27 de gener, pel qual es regula el símbol oficial de el Govern de Navarra i la seva utilització, i de l'aprovació de la nova Ordenança reguladora de la utilització de l'euskera en l'Ajuntament de Pamplona i el seu Sector Públic Institucional. Cap dels canvis millora la situació de vulnerabilitat de l'euskera a Navarra, sinó just el contrari i, un cop més, es mostra la inseguretat jurídica en què es troba la ciutadania navarresa respecte dels drets lingüístics cada vegada que es produeixen canvis en els governs foral o local.


Paraules clau


Navarra; euskera; llengües minoritàries; drets lingüístics. Administració pública; símbols oficials; Administració local



DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rld.i74.2020.3506



 

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.