Lluitar contra els fluxos migratoris o canalitzar-los? Evolució del règim d'entrada, residència, treball i sortida d'estrangers en l'actual model de gestió migratòria

David Moya Malapeira

Resum


El present treball pretén oferir una visió general sobre l'evolució dels mecanismes de gestió dels fluxos migratoris a Espanya, tot fent un repàs de l'evolució migratòria dels darrers vint-i-cinc anys, del rellevant paper que hi tenen les comunitats autònomes i els municipis, de l'activitat normativa comunitària que n'estableix el marc jurídic i polític, etc. Juntament amb aquesta reflexió i valoració, el treball pretén apuntar també alguns dels problemes persistents de la regulació del control d'entrada, els visats, les autoritzacions de residència i treball i l'expulsió. En aquest context, l'article incorpora i comenta algunes de les novetats de la recent reforma per a la Llei orgànica 2/2009.

Paraules clau


migració; estrangers; control de fluxos; residència; treball; expulsió

Text complet:

PDF PDF (Español)




 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.