La col·laboració publicoprivada en la provisió d’infraestructures de servei públic. Revisió crítica i alternatives al marc regulador actual

Joan Ridao Martin

Resum


L’actual emergència de la col·laboració publicoprivada en la provisió d’infraestructures de servei públic és conseqüència de les tensions de tresoreria de les administracions públiques. Els avantatges d’aquesta tècnica es concreten en el diàleg entre el sector públic i el sector privat per consensuar el finançament i l’execució de projectes, la bona relació qualitat-preu i el tractament en termes de comptabilitat pública, que determina un nul impacte en el deute. Els inconvenients, tanmateix, se centren en el deficient marc regulador europeu i estatal, tant en matèria de contractació com d’incentius a la captació d’actius financers. Cal, doncs, un nou marc normatiu que afavoreixi l’estructuració adequada dels projectes, els contractes i l’esquema de distribució de riscos, com també que prevegi incentius a la participació, aclareixi els mecanismes de pagament i, en particular, millori la definició del nou contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat i, en concret, de la fórmula del diàleg competitiu com a procediment d’adjudicació.

 


Paraules clau


Col·laboració publicoprivada; contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat; concessions d’obres o serveis; diàleg competitiu; equilibri economicofinancer.

Text complet:

PDF PDF (Español)




 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.