La carrera professional i l’avaluació de l’acompliment dels funcionaris públics

Luis Miguel Arroyo Yanes

Resum


Dins del programa de reformes que aborda l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP) hi ocupa un lloc central el tractament de la carrera professional dels funcionaris públics i l’avaluació de l’acompliment de la seva activitat, i es constitueixen en eixos de canvi i renovació de tot el règim de la funció pública en l’Estat espanyol.

La carrera professional (CP) a diferència del que va succeir en la legislació bàsica anterior, assumeix ara el protagonisme que mai no hauria hagut de deixar de tenir, i encara que aquest treball d’investigació es dedica a analitzar-ne només l’esfera dinàmica, si li unim la seva problemàtica estructural, és la verdadera medul·la espinal del sistema de funció pública, sense la qual no es pot comprendre el mateix, en la seva essència, les seves consecucions i els seus límits.

L’AC (avaluació de l’acompliment, per la seva banda, un instrument nou i completament desconegut i ple d’incògnites, queda configurat com a possibilitador de l’avaluació i valoració de la conducta professional i el rendiment o els assoliments de resultats dels empleats, i té un enorme potencial d’influència sobre aspectes molt rellevants de la vida funcionarial (CP, retribucions, formació, etc.).


Paraules clau


Carrera administrativa; carrera professional; desenvolupament professional; avaluació de l’acompliment; drets i garanties jurídiques.

Text complet:

PDF PDF (Español)




 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.