La consolidació institucional de la Unió Econòmica i Monetària al si de la Unió Europea: propostes i realitzacions (CA-ES-EN)

Andreu Olesti Rayo

Resum


La crisi econòmica i financera que es va iniciar fa una dècada, amb totes les seves conseqüències adverses, ha comportat l’adopció d’un conjunt normatiu que, tot i ser heterogeni i complex, ha propiciat un enfortiment de la Unió Econòmica i Monetària (UEM). En l’actualitat, sense la pressió per donar respostes immediates, les institucions de la Unió Europea (UE) i els seus països membres reflexionen sobre com simplificar i racionalitzar les accions adoptades i, simultàniament, proposen actuacions per avançar en l’aprofundiment de la UEM. En aquest treball examinem les propostes i les mesures que considerem més significatives dirigides a reforçar la governança econòmica de la UE i a completar la consecució de la Unió Bancària.


Paraules clau


Unió Europea; Unió Econòmica i Monetària; Unió Bancària



DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rcdp.i59.2019.3355



 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.