Els drets de les dones. Les generacions de drets i els antecedents històrics de la lluita per la igualtat

Xosé Manuel Pacho Blanco

Resum


En la present contribució es pretén analitzar la lluita per la igualtat i la configuració dels drets de les dones i l'evolució de les diferents generacions de drets. S'examinen els antecedents històrics del seu desenvolupament i la seva relació amb les diferents generacions de drets. A partir dels memorials de greuges medievals i la reclamació del rol polític en l'àmbit personal de la societat. L'anàlisi dels drets de les dones ha de tenir en compte el marc conceptual que va preconfigurar i preconfigura la seva defensa i la seva concreció, que es va allunyar de l'evolució dels drets humans perquè les dones eren marginades per una estructura social patriarcal. El reconeixement dels drets de les dones implica, a partir de les seves afirmacions, entendre la dialèctica que sorgeix entre la discriminació i la desigualtat.


Paraules clau


Drets de la dona; generacions de drets humans; reivindicacions feministes; història dels drets de la dona; drets humans; feminisme

Text complet:

PDF (Galego) EPUB (Galego)


DOI: http://dx.doi.org/10.2436/rcdp.i56.2018.2980



 Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.